domingo, 22 de mayo de 2011

El projecte tecnic formal

El projecte tècnic és un document amb informació tècnica que ens permetrà desenvolupar la solució al problema inicial d'una manera clara i precisa.

1. La memòria
La memòria es divideix en:

La memòria descriptiva
S'hi ha d'explicar detalladament l'objectiu i l'abast del projecte, la ubicació, els estudis previs que s'han fet per analitzar el problema en qüestió, l'anàlisi de les diverses solucions baremades i el criteri que ha portat a escullir la solució proposada, els mètodes de càlcul utilitzats, els resultats d'aquests càlculs i la justificació de quins d'han tingut en compte a l'hora de prendre decisions, la bibliografia consultada, la valoració econòmica global del projecte i la seva viabilitat.

Els càlculs
S'han d'ordenar per temes. Cal indicar les diverses operacions que s'hi han fet de manera seqüencial i clara.

L'estudi econòmic
Hi hauran els possibles estudis de mercat, la previsió de recursos financers, humans i tècnics.

L'estudi mediambiental
Qualsevol projecte susceptible de tenir un impacte sobre el medi ha d'incloure el preceptiu estudi mediambiental.

L'estudi de seguretat i salut
Han obligat a fer un estudi de seguretat i salut en els projectes tècnics, de manera que ja des de la fase de dissent es tenen en compte els punts crítics, la formació necessària dels treballadors i les necessitats materials i tècniques perquè es compleixin les normes de seguretat.

Els annexos
Segons el tipus de projecte, farà falta encara més informació de tipus descriptiu i tècnic, que per la seva importància mereix un subapartat. Així, podrem inserir annexos referits als catàlegs de característiques dels diversos materials i components prefabricats que s'han utilitzat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario